Judo klub Golovec

programe sofinancira MESTNA OBČINA LJUBLJANA

Novice

VPIS SEZONA 2013 / 2014 - JUDO, ZABAVA, VADBA, ZADOVOLJSTVO !!!

Pričeli smo z vpisom v naše programe v novi sezoni:


Več informacij o vadbi in urnike najdete v zavihku VPIS 2013 / 2014.

Za vse informacije smo Vam na voljo na elektronskem naslovu: info@judo-golovec.com.

Pridružite se nam tudi Vi !!!SEZONA 2013 / 2014

Pozdravljeni,

počitnice se približujejo koncu in čas je za novo sezono juda. :)

Točen urnik vam posredujemo v teh dneh po elektronski pošti. Pripeljite prijatelje in starše !! :)) SE VIDIMO !!


IZPIT ZA PAS NA OŠ RODICA DOMŽALE, 12.6.2013

Včeraj je potekal izpit v vseh treh skupinah na OŠ Rodica. Vsi, ki so se ga udeležili, so prikazali dobro znanje in si prislužili judo znakec ali pa višji pas. :))

Čestitke za super delo Špeli. :))


MEDNARODNI JUDO TURNIR VENRAY (NIZOZEMSKA), 8. IN 9.6.2013

V četrtek pozno zvečer se je pet naših mušketirjev odpravilo na dolgo pot z avtobusom v Nizozemski Venray. V okviru slovenske reprezentance so nastopili Luka Dedić, Benjamin Kajtazović, Nejc Lah in Aljoša Lampe, spremljal jih je pa trener Jure.

14 urna vožnja očitno ni pustila večjih posledic, saj so se fantje borili kot levi. Na letošnjem turnirju je nastopil 1401 tekmovalec iz 28 držav.
Luka je premagal nasprotnika iz Belgije in Francije ter izgubil z Rusom in drugim Belgijcem. Žal je po smoli v polfinalu končal na 5. mestu, kar je pa tudi več kot fantastičen rezultat !!
Beni in Aljoša sta v kategoriji z 42 tekmovalci vsak premagala po tri nasprotnike; Beni - Rusa, Nizozemca in Francoza, Aljoša - Francoza, Nizozemca in Nemca. Izgubila sta vsak po 2 borbi ter končala na 7. mestu. Bravo, fanta !!
Nejc tokrat, žal, ni zdržal pritiska in je že prvo borbo izgubil. Pa nič ne de. Pokazal je zelo dober odnos. :))

Glede na vloženo delo in trud letos ter dosežen rezultat, so fantje pokazali, da so več kot zasluženo nastopili na tem turnirju, ki je bil za njih krst na tako veliki mednarodni ravni. Čestitke njim, vsem ostalim tekmovalkam in tekmovalcem v skupini in Juretu, ki je očitno našel super formulo, tako da se imajo vsi več kot čudovito in res dobro trenirajo. Vse to je pa nagrajeno z dobrimi rezultati, zanimivimi dogodivščinami in neprecenljivimi življenjskimi izkušnjami. :))


DRŽAVNO PRVENSTVO ZA OSNOVNE ŠOLE V JUDU, KOPER, 5.6.2013

Danes, ko je bil res lep in prijeten sončen dan na obali, je na Bonifiki pod šotorom potekalo letošnje državno prvenstvo za osnovne šole. Nastopili so učenci zadnje triade. Iz našega kluba je bilo 12 tekmovalk in tekmovalcev.

Posebno pohvalo si zaslužijo čisto vsi - pokazali so dobre borbe, srčnost, borbenost in nepopustljivost. FENOMENALNO !! :))
Medalje so osvojili: Jakob in Aljoša srebrno medaljo, Beni in Nejc pa bronasto. Hana je bila četrta, Tinkara, Luka O. in David peti, Urh 7., Luka D. in Sami 9. ter Amar, ki je tokrat, žal, ostal brez uvrstitve.

Še enkrat čestitke čisto vsem tekmovalcem in Juretu, ki jih je odlično pripravil.

ODLOČNO, GOLOVEC !! :))


IZPIT ZA ZNAKEC JUDO VRTEC JARŠE, LJUBLJANA, 28.5.2013

No tako, pa se je začelo izpitno obdobje. :)) Prvi so, kot tradicija veleva, začeli v vrtčevski skupini v Jaršah.

Izpraševalec Rok je bil kar strog, vendar pa tudi otroci niso bili od muh !! Pokazali so tako njemu kot staršem, babicam, tetam, da so se letos veliko naučili. :)) Na koncu smo bili vsi nasmejani in zadovoljni. :)) Čestitke tudi Živi, Ivi in Nuši za dobro opravljeno delo. :))

Lepe počitnice !! Se vidimo spet jeseni !! :))


2. PRIJATELJSKO TEKMOVANJE JUDO KLUBA GOLOVEC, LJUBLJANA, 18.5.2013

Danes smo v okviru 2. športnega dneva Četrtne skupnosti Golovec izvedli že drugo letošnje prijateljsko tekmovanje za najmlajše. Nastopilo je 143 tekmovalk in tekmovalcev iz naslednjih klubov: Kamnik, Koper, Partizan Jesenice, Polyteam Ljubljana, Sokol Ljubljana, Una Bihać (BIH) in nadebudneži domačega Golovca. :))

Otroci so tekmovali v štirih starostnih kategorijah - vrtec, 1. razredi, 2. in 3. razredi ter 4., 5. in 6. razredi. Ker so se vsi super borili, so prejeli pokalček oz medaljo, majico in pijačo.

Posebna pohvala našim trenerjem Živi, Špeli, Roku in Juretu za izpeljavo tekmovanja in skrb za otroke. :)) Bili ste super !! :))

Zahvaliti s pa moramo še sodnikom Dušanu, Mitji in Damjanu ter Svetu Četrtne skupnosti Golovec na čelu s predsednikom za vso podporo in sodelovanje pri organizaciji. Sodelovanje vedno prinese dodano vrednost vsem in stke nove čvrste vezi med ljudmi. :))

BRAVO GOLOVEC !!! :))


POKAL ŠIŠKE IN PALIJEV MEMORIAL, LJUBLJANA, 11. IN 12.5.2013

V soboto popoldne in nedeljo smo se udeležili Palijevega memoriala v Šiški v Ljubljani. V soboto popoldne so nastopili naši cicibani, ki si prav vsi zaslužijo pohvale za pogum in borbenost! Nekaterim je zmanjkalo le malo sreče, zato ne smemo obupati in le pridno trenirati še naprej!

V nedeljo so nastopili še starejši dečki in deklice ter mlajši kadeti in kadetinje. Med starejšimi dečki je Nal Pungerčar osvojil 1. mesto, Benjamin Kajtazovič pa 2., bravo fanta!! Srebrno medaljo je osvojila tudi Tjaša Vogrin. Pri mlajših kadetih se je najboljše odrezal Nejc Lah, ki je osvojil 3. mesto, ter Tinkara Vogrin, ki je bila 2. Tudi ostali si zaslužijo vse pohvale, zato bravo Golovec!!


POKAL BEŽIGRAD 2013 - 2. DAN, LJUBLJANA, 14.4.2013

V nedeljo so nastopili mlajši kadeti in kadetinje ter kadeti in kadetinje. Tudi včeraj smo se odlično odrezali; osvojili smo 5 medalj z osmimi tekmovalci. Nejc Lah - 1. mesto; Aljoša Lampe in Tinkara Vogrin - 2. mesto; David Erklavec in Luka Dedič - 3. mesto. Luka Sanič je bil po smoli v zadnji borbi četrti, Amar Salanović četrti, Sam Maasarani pa 7. Odlične borbe. :))

ŠE EN FANTASTIČEN VIKEND JE ZA NAMI !! :)))


POKAL BEŽIGRAD 2013 - 1. DAN, LJUBLJANA, 13.4.2013

Sončno soboto smo najbolj pridni judoisti izkoristili za prvi del tekme - pokala Bežigrad. V dopoldanskem delu dneva so se med sabo pomerili mlajši dečki in deklice. Naši junaki so osvojili 5 medalj, prav vse pa je potrebno pohvaliti za dobre in srčne borbe, za pogum!!

Popoldne, so na blazine stopili še starejši dečki in deklice, nekateri izmed njih po dolgem premoru od tekmovanj. Tako jim moramo posebej čestitati za pogum ter dobre borbe, ki jim je zmanjkalo le nekaj sreče do boljše uvrstitve. Posebno pohvalo pa si zasluži Benjamin, ki je premagal vse nasprotnike in osvojil 1.mesto!

Jutri se bo tekma nadaljevala še z borbami starejših - kadetov in mladincev, ki jim želimo veliko sreče!


DRŽAVNO PRVENSTVO ZA MLAJŠE KADETE IN KADETINJE TER MLADINKE IN MLADINCE 2013, SLOVENJ GRADEC, 7.4.2013

Danes je v Slovenj Gradcu potekalo letošnje državno prvenstvo za dve starostni kategoriji.

Med mlajšimi kadeti in kadetinjami smo imeli res veliko ekipo - 11 tekmovalk in tekmovalcev. Bronasto medaljo je osvojil Amar Salanović, kar 6 tekmovalk in tekmovalcev je pa osvojilo 5. mesto - Nejc Lah, Aljoša Lampe, Hana Sušnik, Luka Dedič, Tinkara Vogrin in Jakob Mislej !! Žal se je tokrat sreča obrnila malo drugače in se ni izšlo v teh borbah za medaljo. Pa nič ne de. :) Borili so se, se zabavali in pokazali, da smo tapravi. :) In to je najpomembnejše !!

Med mladinci so nastopili trije naši tekmovalci. Aljaž Peteh je osvojil 3. mesto - super rezultat !! Bravo, Aljaž !! Pohvale za borbenost, prizadevnost in predvsem odnos si zasluži tudi Luka Sanič. Luka, kar tako naprej, vse gre tako kot mora. :))

Za celotno vzdušje, pripravljenost, rezultate starejših tekmovalcev, ki so v letošnji sezoni res dobri, gre velika pohvala našemu Juretu. :)) Seveda so mu v veliko pomoč tudi vsi ostali trenerji - Rok, Katarina, Živa in Špela, ki prispevajo svoje delčke v celoten mozaik. :))

BRAVO, BRAVO, BRAVO !!! :))))


TUROPOLJSKA FRKA, VELIKA GORICA (HR), 16.3.2013

V soboto, 16.3.2013, smo imeli 2 tekmovanji - eno v Murski Soboti, drugo v Veliki Gorici (HR). Že na vse zgodaj zjutraj smo se z avtobusom odpravili v predmestje Hrvaške prestolnice. Bilo nas je 28 tekmovalk in tekmovalcev ter kar nekaj staršev, ki so prišli za spodbudo. :)

Nekateri mlajši tekmovalci (letniki 2003 in 2004) so bili prvič na "tapravem" tekmovanju. Dokazali so, da so iz tapravega testa. ČISTO VSI so se borili kot levi in pokazali vse kar znajo. :) Bilo je sicer nekaj solz, tudi izgubljenih borb, vendar pa to nič ne de. Tudi to je del juda. :) Po fantastičnih borbah in kar nekaj osvojenih medaljah, je mlajši del ekipe odšel skupaj s Katarino in starši v Zagrebški živalski vrt in na sprehod po parku Maksimir. Ker je pot do ZOO zeeelooo vijugasta ;) , so si spotoma ogledali še Zagreb. :)

Med tem ko so se najmlajši veselili in razposajeno tekali po živalskem vrtu, se je starejši del ekipe boril na tekmovanju. Iz Murske Sobote sta jih prišla spodbujati še Jure in Luka. :) Tudi "taveliki" si zaslužijo pohvale za današnji dan. :)
Na povratku domov smo stali 1 uro na meji - bila je dooolgaaa kolona avtobusov... Med čakanjem smo prepevali, se hecali in se skratka dobro imeli.

FANTASTIČEN DAN !! :)) BRAVO NAŠI in veeeliiikaaa zahvala staršem za vso spodbudo. :))


47. MEDNARODNI POKAL MURSKA SOBOTA, 16.3.2013

V soboto, 16.3.2013, je v Murski Soboti v konkurenci mladincev nastopil Luka Sanić. FANTASTIČEN NASTOP !! Vsem, predvsem pa sebi, je dokazal, da se lahko bori s komer koli tudi med mladinci in da lahko premaga vsakogar. Tekmovanje je sicer končal na 7. mestu, kar je fenomenalen rezultat.

BRAVO LUKA !!! :)))))) ZELO SMO PONOSNI NATE !!! :)))


31. INTERNATIONAL JUDO TROPHY “CITTA’ DI TOLMEZZO", TOLMEZZO (I), 3.3.2013

V nedeljo, 3.3.2013, smo se odpravili k sosedom čez mejo v Tolmezzo, kjer je cel vikend potekal 31. mednarodni judo turnir. Po zgodnjem jutranjem vstajanju smo v Italijo prišli dobro razpoloženi, saj smo z 8 tekmovalci osvojili 6 medalj in skupno 7. mesto na turnirju, ki je potekal 2 dni.

Kot vedno, je bilo veliko zabave že po poti. Nikoli ni dolgčas. :) Po dolgem času je po poškodbi šel na tekmo Luka Sanić. Super ! Vsem, predvsem pa sebi, je dokazal, da je dobro od delal rehabilitacijo in da je super treniral. Kar tako naprej, Luka, spet prideš na vrh. :)) Vsi ostali, ki so bili na tekmi, si tudi zaslužijo pohvale, še posebej Beni, ki je osvojil dve medalji.

To tekmovanje je bilo res odličen pokazatelj dobrega dela, tako da lahko na prihajajočih tekmovanjih in državnem prvenstvu za mlajše kadete ter mladince pričakujemo odlične borbe. :))

BRAVO, GOLOVEC !! :))


DRŽAVNO PRVENSTVO ZA KADETE IN KADETINJE TER STAREJŠE DEČKE IN DEKLICE 2013, MARIBOR, 10.2.2013

Na nedeljskih državnih prvenstvih so najbolj izstopali: Nejc Lah, Petra Vidmar, Živa Mehle Kostrevc in Benjamin Kajtazović.

Nejc in Petra sta kot mlajša kadeta nastopila na kadetskem DP in več kot dokazala, da je na njiju potrebno resno računati. Oba sta nastopila tudi v višji starostni kategoriji. Nejc je nastopil v najštevilčnejši kategoriji do 60 kg in se uvrstil v polfinale !! Nato je, žal, izgubil s kasnejšim državnim prvakom, vendar pa to ne zmanjšuje njegovega dosežka, saj je 5. mesto FANTASTIČEN uspeh !! BRAVO NEJC !! :)) Petra se je tudi zelo dobro borila in premagala nosilko medalje z letošnjega članskega državnega prvenstva. Končala je na 4. mestu. BRAVO, PETRA !! :))

Pri mlajših sta izstopala Živa in Beni, ki sta osvojila bronasti medalji. Tudi Matjaž In Urh sta se borila dobro.

Skupna ocena obeh državnih prvenstev: FANTASTIČNO !! :)) Bravo, Golovec !! :))


PRIJATELJSKO TEKMOVANJE, LJUBLJANA, 8.2.2013

Na praznični petek smo organizirali prijateljsko tekmovanje, na katerega smo povabili tekmovalke in tekmovalce iz naslednjih klubov: Koper, Olimpija, Olimpija Krmelj, Partizan Jesenice in Polyteam. Nastopilo je 97 otrok, ki so bili rojeni med leti 2002 in 2006.

Ker so se vsi zelo potrudili in se srčno borili, nekateri premagali strah pred prvim tekmovanjem, so prav vsi prejeli zaslužene nagrade. :)

Kot vedno, so na tovrstnem tekmovanju pod budnim očesom trenerjev sodili naši starejši tekmovalci in dobro opravili svoje delo. Preizkusili so se tudi pri pisanju tekmovalnih list, spodbujanju tekmovalcev in fotografiranju. Super !! :))

Se vidimo naslednjič !! :) Hvala vsem za udeležbo !! :) :)


10. MEDNARODNI TURNIR LABINSKA REPUBLIKA, LABIN (HR), 2.2.2013

V soboto smo se odpravili na prvo letošnje tekmovanje v tujino. Seveda, brez zapletov pri zgodnjem odhodu ni šlo - nekateri so zaspali, drugi pa pozabili dokumente za prestop meje... :)) Ampak, to je čisto normalen pojav. :))

Nastopilo je 15 naših tekmovalk in tekmovalcev, ki so osvojili 9 medalj - 3 zlate, 4 srebrne in 2 bronasti. ČISTO VSI si zaslužijo pohvale, saj so se super borili. :)

Tokrat gredo posebne pohvale našima krotilcema levov - Roku in Juretu, ki sta več kot fantastično izpeljala celotno tekmovanje. :))


15. POKAL KBV LENDAVA, LENDAVA, 12.1.2013

Včeraj je v Lendavi potekal že 15. mednarodni pokal KBV Lendava, na katerem je nastopilo kar 297 tekmovalk in tekmovalcev iz Bosne, Hrvaše, Madžarske in Slovenije. Našo ekipo je sestavljalo 23 nadebudnih judok. :) Žal jih je kar nekaj ostalo doma zaradi viroz, katere še niso nehale s pohodom pri nas. Ampak nič ne de !! Ob podpori trenerjev Jureta, Roka in Katarine so vsi ostali zelo dobro branili naše barve. :))

Naše judoke so osvojile 9 medalj (1 zlato, 1 srebrno, 7 bronastih), 2 četrti, 3 peta in 4 sedma mesta. FANTASTIČNO !! Odlična napoved glavne tekmovalne sezone !!

Da pa je bilo še bolj zabavno, so se na tekmovanje odpravili s posebnim avtobusom. Kot vedno, je na takšnih potovanjih več kot zanimivo. :))


MEMORIAL POHORSKEGA BATALJONA, SLOVENSKA BISTRICA, 5.1.2013

Na prvo letošnje tekmovanje smo se odpravili v okrnjeni zasedbi. Ekipo sta nam zdesetkali gripa in viroza. Pa nič ne de! Naši trije mušketirji so bili vseeno super !

Petra Vidmar in Anže Škofic sta osvojila 3. mesto, Nejc Lah pa 4. Več kot odličen obet pred državnim prvenstvom za kadete in kadetinje, ki bo 10.2.2013 v Mariboru. Tam se bodo ekipi pridružili še Anja, Nina in Luka.Arhiv novic